София Лорен, Моника Белучи, Анна Маняни, Вирна Лизи... Едно е

...
София Лорен, Моника Белучи, Анна Маняни, Вирна Лизи... Едно е
Коментари Харесай

Как го правят италианките

София Лорен, Моника Белучи, Анна Маняни, Вирна Лизи... Едно е несъмнено – италианският метод на живот се отразява доста добре на тези известни актриси. И освен на тях.

Италианските дами предават своите ритуали от потомство на потомство. Някои от тези ритуали и секрети в действителност са велики. И ние би трябвало да се възползваме от тях.

Техните секрети за благополучие, за хубост, за постепенно живеене и цялостно със смисъл, а не с бързане всекидневие, ще бъдат потребни на всички нас. Ето някои от тях, оповестени на N.A.E.Erboristeria.

1. Шарена диета
 Снимка 495441

Кожата е прозорец към храносмилателната система и когато тя работи добре, кожа ни е сияѝна. Италианките ядат разнообразна, същинска храна, държат на качествените съставки, които постоянно са пресни и локални. Диетата им е богата на потребни витамини, минерали и антиоксиданти, а това се отразява и на хубостта им - хубава кожа, блестяща коса. Средиземноморската диета е цветна – зехтин, тиквички, патладжани, домати, портокали, праскови и шам фъстък... има толкоз доста благоприятни условия.

И няма потребност да отбягваме тестени произведения, сладоледа, виното и тирамисуто - когато е умерено, всичко е наред. На София Лорен приписват думите " всичко, което виждате, дължа на спагети ".

2. Здравословна доза слънце
 Снимка 495434

Италианките обичат слънцето. През лятото те се стичат по плажове, с цел да се провиснал на слънце. Подобно на доста аспекти на живота, и със слънцето е значимо да сме умерени. Италианките знаят по кое време е време да минат на сянка. За да носим това плажно зарево, е добре да забравим за солариума. Разбира се, с доста слънцезащитни артикули и шикозни слънчеви очила, с цел да защитим и очите си. Така ще изглеждаме като целунати от слънцето и отдалече ще си проличава, че сме на отмора.

3. По-малкото е повече

Италианките не се гримират доста. За тях хубостта не е обвързвана с това, което ни прави да изглеждаме добре, а по-скоро с това, което ни кара да се усещаме добре.

Ежедневният грим на Моника Белучи е толкоз елементарен: тя почиства лицето си, поставя лек крем, серпантина и емайл за устни. Мие косата си два пъти седмично и нанася зехтин по върховете. Е, парфюмът и червило са наложителни.

4. Без стрес
 Снимка 495435

Хубавият живот държи бръчките и тревожните мисли надалеч от нас и по тази причина италианските дами излъчват сила на всяка възраст. Независимо дали става дума за размотаване с чаша вино след работа или обядване по цялостен час надалеч от бюрото... Винаги би трябвало да отделяме време, с цел да забавим темпото и да се отпуснем. Това е тайната на бавното стареене.

5. Красивата фигура
 Снимка 495433

Не можем да не се запитам по какъв начин с всичките им фокачи, моцарели, пастата и пицата италианските дами поддържат фигурите си. За тях bella figura е извънредно значима и е обвързвана със специфични грижи. Италианките извършват леки, само че чести физически действия като нанагорнище по стълбите, спокойна разходка след хранене и вървене пешком като цяло.

Красивата фигура обаче е освен това това. Тя е философия и превръщане на внимание на дребни елементи - прибавяне на изумителен шал към външния ви тип, поддържане на ноктите безупречни или даже букет цветя на масичката ни за кафе. La bella figura е също метод на взаимоотношение с хората – с добрина, благотворителност и лъчение, което демонстрира, че се усещаме удобно в личната си кожа.

Тенденциите идват и си отиват, само че тези ритуали и метод на мислене се предават от потомство на потомство.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР