София. Коледната елха, дарена от правителството на Москва, е добър

...
София. Коледната елха, дарена от правителството на Москва, е добър
Коментари Харесай

Тодор Чобанов, зам.-кмет на София: Коледната елха, дарена от правителството на Москва, е добър начин да покажем добрите отношения между градовете

София. Коледната елха, дарена от държавното управление на Москва, е добър метод да покажем положителните връзки сред градове. Това сподели доцент доктор Тодор Чобанов, заместник-кмет на София по направление „ Култура, обучение, спорт и предварителна защита на зависимости ”, по време на даряването на коледна елха от държавното управление на Москва пред храм " Св. Неделя ", съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " . " Едно от най-дългогодишните партньорства и изпълнени с най-вече действия е това сред София и Москва, в границите на което ние постоянно организираме Дни на София в Москва и те провеждат Дни на Москва в София. Вече по двугодишна традиция в сърцето на София се провежда това непретенциозно, само че доста забавно и красиво коледно тържество с една красива елха. Това е един добър метод да покажем положителните връзки сред градовете ", сподели той. " Рождество Христово е фундаментален, значим празник за хората в нашите два града. Това са празниците, които заемат и доста особено място в историята на София. Знаете, че на Коледа по остарял жанр градът е освободен от 5 века иго. Тук, на метри от нас в тогавашната митрополитска и катедрална черква е обслужена празнична коледна работа в наслада и благодарност от това, което се е случило навръх връх Рождество. Затова сме толкоз щастливи, че тъкмо тук на площад " Св. Неделя " елхата грее с тези прелестни цветове и радва софиянци и гостите на града ", съобщи Тодор Чобанов. " Действително годината, която измина, беше изпълнена с доста потребни и положителни действия. Убеден съм, че през идната можем да реализираме още ", добави той.
По думите му коледната декорация на София тази година е по-красива от миналогодишната. " Много жители тази година направиха невероятна коледна декорация. Във " Facebook " дирекция “Култура ” е отличила изключително ловко украсени къщи и места. Виждате и по бул. " Витоша " и на други места доста забавни решения. То си зависи и от нас ”, добави Чобанов.
В тържеството взеха присъединяване възпитаници от учебното заведение към Посолството и СОУ №33 „ А. Пушкин “, които рецитираха коледни стихове на съветски. Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров пожела радостна и свята Коледа и щастлива Нова година на всички софиянци.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР