София. КНСБ и КТ Подкрепа“ настояват за ново обследване на

...
София. КНСБ и КТ Подкрепа“ настояват за ново обследване на
Коментари Харесай

Ново обследване за еконормите ще се прави на централите в „Марица-изток“, във връзка с наказателната процедура от ЕК, заради замърсяване на въздуха със серен диоксид

София. КНСБ и КТ „ Подкрепа “ упорстват за ново проучване на еконормите във връзка с чистотата на въздуха в централите на „ Марица-изток “. Това стана на среща сред представители на двете организации с министъра на околната среда и водите Нено Димов, оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите. Искането е по отношение на наказателната процедура от Европейската комисия (ЕК) против България поради замърсяване на въздуха със серен диоксид от централите на „ Марица-изток “ край Гълъбово. Според президента на КНСБ Пламен Димитров в Европейски Съюз са обследвани 400 централи, само че евроексперти не са идвали в никакъв случай да ревизират българските предприятия. Не са взети поради и всички налични съоръжения и техники.
Министър Димов разгласи, че ще провежда специфична среща за набелязване на точките за замерване в района. За задачата ще бъде ангажирана Изпълнителната организация по околна среда. Трябва да се отбрани икономическия, само че и екологичния резултат от работата на централите „ Марица- изток “ и те би трябвало да влязат в нормите, съобщи министърът.
На срещата бяха разисквани и процедурите на Европейския съюз по отношение на вероятните разновидности за обжалване на възможен акт против България поради наказателната процедура. Създаването на работна група за изгодите от огромните горивни съоръжения за стопанската система на България също бе предмет на диалога.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР