София. Ключовата дума е сигурност, а районът – цяла Европа,

...
София. Ключовата дума е сигурност, а районът – цяла Европа,
Коментари Харесай

Министър Нено Димов: Ключовата дума е сигурност, а районът – цяла Европа, не може да има дупка в Западните Балкани

София. Ключовата дума е сигурност, а регионът – цяла Европа, не може да има дупка в Западните Балкани. Това сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов по време на конференция „ Западни Балкани “ в НДК, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ Западните Балкани са част от Европа и Европа има два разновидността: да мисли за себе си като нещо цяло, или да се върне при започване на 20 век и да има последствията, които е имало тогава. Моето безпокойство е, че 75 година след привършване Втората международна война Европа е не запомнила. Историята ни учи единствено на едно нещо – че историята на нищо не ни учи. И сякаш по този начин е и сега. Ключовата дума през днешния ден би трябвало да е сигурност и нищо друго. Днес обстановката в света е друга, в света има доста напрежение, има ново разделяне, има ново геополитическо разбъркване “, добави той.
По думите на министъра Европа би трябвало да избере ролята си сред позициите на състезател или пострадал.

„ Европа е била и състезател, и пострадал. Сега се пробва да избегне неизбежното. Виждаме накъде вървят Съединени американски щати, Китай, Русия, Турция. Подвластни на това, което разбираме като демократична народна власт, продължаваме да унищожаваме фундаментите, на които е построена нашата цивилизация “, добави Димов.
Теодора ПАВЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР