София. Клиниката по хирургия на УМБАЛСМ Н. И. Пирогов“ получи

...
София. Клиниката по хирургия на УМБАЛСМ Н. И. Пирогов“ получи
Коментари Харесай

Клиниката по хирургия на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ получи като дарение специален тренажор за обучение на младите лекари за лапароскопски операции

София. Клиниката по хирургия на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ получи като подаяние специфичен тренажор, с цел да могат младите лекари да усвояват характерните елементи при лапароскопските интервенции. Това оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение . Специалният уред е подаяние от компанията „ Джонсън & Джонсън България “. Компанията подкрепя интензивно своите сътрудници в продължителното, следдипломното образование на медицинските експерти на всички равнища.
Благодарение на положителното партньорство през 2018 година 4 групи млади лекари от хирургията на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ имаха опция да посещават специфични курсове във ВМА. 3 от тях бяха в Клиника по жлъчно-чернодробна и панкреатична хирургия с началник Проф. Никола Владов и една от групите - в Клиника по Ендоскопска хирургия с началник Доц. Пламен Иванов.
В знак на съпричастност към целия обучителен развой компанията „ Джонсън & Джонсън България “ дава на хирургията на „ Пирогов “ за безплатно прилагане доста потребен тренажор. Чрез него младите експерти могат да упражняват и развиват умения като лапароскопски операции,хирургически шевове, съгласуваност на ръцете в лапароскопски условия и така нататък Този тренажор е единствено първата стъпка в дългия обучителен развой по миниинвазивна хирургия.
Фирма „ Джонсън§Джонсън " има подписан контракт с Военна болница, където ще продължи образованието на хирурзи и през 2019 година. Там хирурзите ще могат да участват и на хирургия онлайн. Така препоръчаните форми на образование дават късмет за сложна предварителна подготовка, без опасности за увреда.
По този метод компанията способства както за положителната здравна процедура, по този начин и за сигурността и изгодите на по-добре лекувани и удовлетворени пациенти, показват от компанията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР