„София кара колело и тича за по-чист въздух“ е мотото

...
„София кара колело и тича за по-чист въздух“ е мотото
Коментари Харесай

Велошествие и маратон в неделя за по-чист въздух в София

„ София кара колело и тича за по-чист въздух “ е мотото на тазгодишното пролетно велошествие, което ще се организира в София в неделя, на 14 април, заяви Столичната община.

Събитието е разграничено на две елементи, а софиянци са поканени да се включат или с персонален велосипед, или да пробягат 5-километровото трасе от пл. „ Народно събрание” до Южния парк. Стартът на велосипедистите е от 11 часа, а на бегачите – от 11.15 ч.

Маршрутът за бягането е от Народно заседание през Орлов мост около Перловската река до НДК и по-късно по бул. „ Витоша” до входа на „ Южния парк”. Там на огромната поляна е очакван огромен състезателен празник с доста атракции и занимания.

Събитието няма спортен темперамент, участниците ще поддържат дейното напредване в градска среда, като пълноценна опция на напредването с персонални коли – включително ходенето пешком, карането на колело и потреблението на градски превоз.

От 20.00 часа на 13 април – събота, до привършване на мероприятието на 14 април – неделя, се не разрешава престоят и паркирането на пътни транспортни средства на пл. „ Народно събрание”.

От 08.00 часа привършване на мероприятието в неделя се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по ул. „ Цар Шишман” сред ул. „ Аксаков” и пл. „ Народно събрание”.

От 10.00 часа до привършване на мероприятието на 14 април се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по бул. „ Цар Освободител” сред ул. „ Г.С.Раковски” и бул. „ Васил Левски”, единствено при нужда и по преценка на отдел „ Пътна полиция” при Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР