"София кара колело и тича за по-чист въздух" е мотото

...
"София кара колело и тича за по-чист въздух" е мотото
Коментари Харесай

София кара колело и тича за по-чист въздух на 14 април

"София кара колело и тича за по-чист въздух " е мотото на тазгодишното пролетно велошествие, което ще се организира в София в неделя, 14 април. Събитието е разграничено на две елементи, а софиянци са поканени да се включат или с персонален велосипед, или да пробягат 5-километровото трасе от пл. Народно заседание до Южния парк. Стартът на велосипедистите е от 11 часа, а на бегачите - от 11:15. Събитието няма спортен темперамент.

С присъединяване си, присъединилите се в обособените начинания ще поддържат дейното напредване в градска среда, като пълноценна опция на напредването с персонални коли - включително ходенето пешком, карането на колело и потреблението на градски превоз. Инициативата се концентрира напълно върху смисъла на персоналния принос за по-чист въздух.

"Затоплянето на времето ни дава доста нови мотиви да слезем от колите си и да използваме различно екологично напредване в града. 22 000 дка са парковете и градините в София, 55 км са велоалеите, 90 % от градския превоз е освежен и осъвременен. Това са разнообразни други възможности на напредването с персонален автомобил, които всеки един от нас може да тества в всекидневието си. Усилието на всеки е значимо, тъй като чистият въздух зависи от всеки един от нас ", акцентира Йоана Христова, зам.-кмет по "Екология " в Столична община. Събитието се провежда от Столична община, "София - Европейска столица на спорта " и Центъра за градска подвижност.

Сборният пункт на участниците ще бъде отворен от 9.30 ч. на пл. Народно заседание, когато всеки участник може да получи фланелка и стартов номер, с които с изключение на в мартона или велошествието ще може да се включи и в многото томболи с награди, които ще се проведат на финала - в Южния парк. В допълнение, аниматори ще се погрижат преди старта велосипедите на най-малките да са красиви и празнично украсени.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР