София. Жълт код за вятър и дъжд е в сила

...
София. Жълт код за вятър и дъжд е в сила
Коментари Харесай

НИМХ: Жълт код за вятър и дъжд е в сила за 21 области на страната

София. Жълт код за вятър и дъжд е в действие за 21 области на страната, сочи информация на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Жълт код за мощен вятър е разгласен в областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София-град, София-област, Пазарджик, Пловдив, Враца, Монтана и Видин.
В Благоевградско и Кюстендилско по долината на Струма ще духа мощен север-северозападен вятър - междинна скорост 14-19 м/сек.
В Перник, София-град и София-област - мощен северозападен вятър - междинна скорост 14-17 м/сек.
Във Видин, Враца, Монтана, Пловдив и Пазарджик - мощен запад-северозападен вятър - междинна скорост 14-19 м/сек.
Жълт код за значителни превалявания е в действие за Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Разград, Русе и Търговище.
В тези региони преваляванията от дъжд ще са през целия ден, ще продължат до и след среднощ. Очакванията количества превалявания е сред 20-25 л/кв.м., вероятни са местни обилни превалявания до към 50 л/кв.м.
Жълт код за мощен вятър и значителни превалявания е разгласен за областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново.
В Плевен и Ловеч заради насъбраните обилни количества дъжд до в този момент, предстоящите нови такива (20-25 л/кв.м.) могат да съставляват заплаха. Ще се усили и запад-северозападният вятър - междинна скорост 14-17 м/сек. В Габрово и Велико Търново преваляванията от дъжд ще са през целия ден, ще продължат и до среднощ. Очакваните количества са сред 20-25 л/кв.м., вероятни са местни обилни извалявания до към 50 л/кв.м. По-късно денем ще се усили запад-северозападният вятър - междинна скорост 14-17 м/сек.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР