София. Има сгради, които с годините на своето съществуване са

...
София. Има сгради, които с годините на своето съществуване са
Коментари Харесай

Пловдив: Учреден бе инициативен комитет за реновиране и възстановяване на Гарнизонен военен клуб – Пловдив

София. Има здания, които с годините на своето битие са се свързали крепко с живота на града и събитията, които дефинират неговата история – те се трансформират в знаци. Такава емблематична постройка в Пловдив е Военният клуб, написа в книгата си „ Пловдивски архитектурни летописи “ Никола Чинков.
На 21.07.2017 година от 10.00 часа в ДНА Пловдив по самодейност на Областния шеф на Пловдив господин Здравко Димитров, беше основан предприемчив комитет за реновиране и възобновяване на постройката на Военния клуб в града, оповестиха от уредниците.
В инициативния комитет вземат участие – министъра на защитата господин Красимир Каракачанов, депутата от 44-то Народно събрание господин Александър Сиди, Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Командирът на 68 бригада Специални сили и Началник на гарнизон Пловдив бригаден военачалник Явор Матеев, Главния секретар на Областна администрация господин Борислав Димов, Експерт по Сигурността в Областна администрация господин Валери Баранов, Общинските съветници господин Стефан Пуслийски, господин Ангел Ангелов, господин Коста Хаджиев, Директора на Историческия музей господин Стефан Шивачев, Представителя на Областния съюз на офицерите и сержантите от запаса господин Атанас Найденов, както и представители на военните съюзи на гр. Пловдив.
Предложението на инициативния комитет е да възвърне Гарнизонния боен клуб в положението от преди 1929г., когато е огромното Пловдивско земетресение.
Сградата на Военния клуб е в центъра на града и прави усещане на всеки, който мине около нея мислейки, че е музей или изложба. Проектът на пловдивския Военен клуб е дело на проектант Никола Лазаров. Открит е на Нова година 1908/1909г. През тридесетте и четиридесетте години на 20 век тук са се провеждали тези богати всемирски балове, в които дружно с елитното царско офицерство е участвало и най-отбраното и изтънчено Пловдивско общество.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус - " Военни вести ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР