София и Велико Търново ще заменят планираните фойерверки за посрещане

...
София и Велико Търново ще заменят планираните фойерверки за посрещане
Коментари Харесай

София и Велико Търново заменят зарята със светлинно шоу

София и Велико Търново ще заменят плануваните фойерверки за посрещане на новата година със светлинно шоу. Това се схваща от известия на локалните управляващи, които одобряват апела на фондация " Четири лапи " в отбрана на животните " Красивото за нас е ужасяващо за тях ".

За отбелязване на идващата 2022 година Столичната община провежда светлинно шоу, което ще се организира пред постройката на Българска народна банка от 19 ч. " Съобразили сме се както с противоепидемичните ограничения, по този начин и с акцията за ограничение на използването на фойерверки на " Четири лапи ", която поддържаме от самото й начало. Затова и София сега приготвя разпоредба за регламентиране на потреблението на фойерверки. Очаквам тя да бъде призната от общинския съвет при започване на идната година, като досега има утвърждението на съветници от всички политически сили ", разгласи кметът Йорданка Фандъкова в профила си във " Facebook " преди ден.

В него показва, че мощният звук от гърмежите се отразява отрицателно както на бебетата и децата с увреждания, по този начин и на животните и е един от факторите, които в пъти усилват замърсяването на въздуха.

Велико Търново ще посрещне Нова година с атрактивно светлинно шоу и концерт пред постройката на общината, оповестява пресцентърът й.

Пловдив, Стара Загора, Симитли и други общини също поддържаха самодейността на " Четири лапи ".

Междувременно обаче общината във Варна оповестява, че 2022 година ще бъде посрещната със заря от разнообразни местоположения в петте региона на града.

В Сливен, Ямбол и други градове също удостоверяват за провеждането на заря.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР