София. И в Русия, както при нас в България, продължават

...
София. И в Русия, както при нас в България, продължават
Коментари Харесай

Катя Николова, БСП: Проблемът с насилието над жени и деца и в България, и в Русия е много голям

София. И в Русия, както при нас в България, не престават да търсят правилните решения за превъзмогване на дискриминирането в заплащането на женския труд, за отбраната на майчинството, за правото на почтени старини на всяка жена. Това сподели ръководителят на Обединението на дамите социалистки в Българска социалистическа партия Катя Николова след среща с представителката на Русия в Международната демократическа федерация на дамите Татяна Десятова, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия - София . Домакини на тази среща бяха ръководителят на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов и ръководителят на жените-социалистки в столичната организация Таня Найденова. Татяна Десятова от партия " Надежда за Русия " е на посещаване в България по покана на регионалния ръководител на Българска социалистическа партия в Монтана Пламен Младенов, който също участва на срещата.
Навръх Международния ден на дамата те разискаха проблемите, пред които са изправени дамите в 21-и век. Основен акцент в диалога беше оправянето с насилието над дами и деца, както и казуса с демографията в България и в Русия.
" Ние, дамите, постоянно сме отстоявали идеите си, разяснява Катя Николова. - Каузи и борби, учредени на изконното ни възприятие за правдивост, обич, грижа и добрина. За бъдещето на децата ни, на правото ни на работа и почтено възнаграждение, срещу насилието. Обединението на дамите социалистки постоянно е било в основата на отбраната на тези наши права. Отстояваме ги във всяка община, във всяко обитаемо място ".
Председателят на Обединението на дамите социалистки в Българска социалистическа партия Катя Николова насочи и особено благопожелание във връзка Осми март: " Желая порив, ентусиазъм, мощ и мъдрост на всички дами! Нека да бъдат здрави и сполучливи! ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР