София. Границата между България и Македония трябва да е европейска,

...
София. Границата между България и Македония трябва да е европейска,
Коментари Харесай

Андрей Врабчев: Границата между България и Македония трябва да е европейска, т.е. фиктивна

София. Границата сред България и Македония би трябвало да е европейска, т.е. фиктивна. Това сподели Андрей Врабчев, специалист по интернационална и национална сигурност във Военна академия „ Г. С. Раковски и създател на фондация „ Татковина “, пред публицисти за мирното бдение пред Френското посолство за европейското бъдеще на Македония, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Искам да поддчертая, че това не е митинг. Това е събитие в поддръжка на европейския път на Македония. Нито се конфронтираме с останалите членове на Европа, нито желаеме да има спор. Ние желаеме обединена и мощна Европа. Смятам,е че сърцето на Балканите, което е Македония, би трябвало да бъде част от Европа. Границата сред България и Македония би трябвало да бъде европейска, т.е. фиктивна. Само по този метод ще реализираме мир на Балканите, в Европа и целия свят “, добави още Врабчев. Той напомни, че най-кръвопролитните войни са почнали тук. „ Смятаме, че когато нещата вървят в тази посока – Европа да се сплотява и да става по-силна, по-важно е да не позволяваме непознати ползи, враждебни на Европа да се наместят на западната ни граница сега и България още веднъж да бъде изолирана от съдружниците си в Европа “, добави още Врабчев. Той уточни, че мирните жители имат декларация на български, защото в Европейски Съюз всички езици са равнпоставени. „ Искаме еднакъв късмет и за Македония. Утре може би ще изпратим текстът на френски публично. Смятам, че е редно в страна, която знаем, че нашите братовчеди, лели и дядовци живеят отвъд, те са по-важни. По-важно е нашето бъдеще, в сравнение с да залагаме на фиктивни неща, които са минали от дълго време. Само доближаването и рухването на границата са правилния път за мира “, добави още Врабчев. Той изясни, че хората на бдението са се обединили във „ Facebook “.
Историкът Стефан Дечев също разяснява пред публицисти тематиката за Македония. Той разясни, че довечера той взе участие в бдението, с цел да се разграничи от обществени позиции от българска страна, че с помощта на гласа на Франция имаме проблеми с началото на договарянията на Македония в Европейски Съюз. „ Смятам, че България в този миг би трябвало да бъде до Република Македония и също по този начин считам, че в Република Македония би трябвало да чуят, че в България има и такива гласове “, добави още Дечев.
Заместник-председателят на Българския култулен клуб Скопие Мирослав Ризински акцентира, че самодейността пред Френското посолство е позитивно отразена в македонските медии.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР