София-град и областите Силистра и Ямбол са в червена зона

...
София-град и областите Силистра и Ямбол са в червена зона
Коментари Харесай

София-град и областите Силистра и Ямбол - в червена зона по заболеваемост


София-град и областите Силистра и Ямбол са в алена зона по равнище на заболеваемост от COVID-19 на двуседмична база. Това демонстрират днешните данни на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

В зелена зона с най-ниско равнище на заболеваемост на двуседмична база са областите Благоевград, Пазарджик, Смолян и Кърджали. Останалите области са в жълтата зона.

Заболеваемостта от ковид в страната на двуседмична база е 164 на 100 000 души население.

За последните 7 дни заболеваемостта за страната е минус 36% по отношение на предходните 7 дни. В две области през днешния ден има рекордна дневна заболеваемост за последните 14 дни - Благоевград и Перник.



По данни на картата за епидемиологичната конюнктура в страната, разграничена на пет района и указваща заетостта на болничните кревати за интензивно лекуване на пациенти, инфектирани с COVID-19, районите на областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково са в най-ниския стадий - нула.

В околните дни не се чака смяна. В стадий нула се чака да премине и районът, обхващащ областите Сливен, Бургас, Ямбол и Стара Загора. Останалите райони са в стадий едно.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР