София. Готвим амбициозна програма от събития през следващата година. Част

...
София. Готвим амбициозна програма от събития през следващата година. Част
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова на работна закуска с дипломатическия корпус: 2018 г. ще е с ключови събития за българския туризъм

София. Готвим амбициозна стратегия от събития през идната година. Част от тях ще са по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, организираме и второ издание на Световния конгрес на античните цивилизации. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова по време на 5-ата поредна работна закуска с посланиците у нас, която се провежда от ведомството, оповестиха от пресцентъра на министерството . На събитието участваха към 50 ръководители и представители на дипломатическите задачи у нас. Министърът посочи, че първото значимо събитие от най-високо равнище ще е през февруари. Тогава се провежда среща на министри от страните членки на Европейски Съюз с главен фокус туризъм и стопански напредък. Освен нея Министерството на туризма работи по още 5 събития, които ще бъдат осъществени в първите 6 месеца на годината, когато България ще ръководи съвета на Европейски Съюз.
Съвместно с Китайската национална република се приготвя и туристически конгрес в Пекин през април 2018 година, заяви още министърът. И уточни, че това ще е още един метод да се сложи фокус върху европейската самодейност „ ЕС-Китай 2018 - година, отдадена на туризма “ („ 2018 EU-China Tourism Year “).
Министър Ангелкова показа пред ръководителите на дипломатическите задачи у нас резултатите в туризма за 10-е месеца на 2017 година Общо задграничните гости на България в интервала януари-октомври са повече от 8 млн., като се регистрира растеж от 7,6 на 100 в съпоставяне със същите месеци на предходната година, сподели министърът. Тя разясни още, че към 6 милиарда лева са приходите от интернационалните пътувания за времето от януари до септември. Нарастването в постъпленията е повече от 9 на 100 по отношение на същия интервал година по-рано. Само през летния сезон страната е посетена от над 5,3 млн. задгранични екскурзианта, което с 5,7% повече в съпоставяне със същия интервал на 2016 година Относно зимния сезон министърът съобщи, че прогнозите са и той да е сполучлив. Очакванията са посетителите у нас да се усилят с 5-10% по отношение на зимен сезон 2016/2017 година, когато България посрещна над 1,42 млн. задгранични госта.
Българското Министерство на туризма е първото в света, което пуска услуга с опция за непосредствено шерване на туристически обекти посредством Chat Extension на Вайбър, съобщи още пред посланиците министър Ангелкова. Свързването ще даде опция всичко, което е включено или се прибавя към мобилно приложение и уеб страница на iLoveBulgaria, автоматизирано да се демонстрира и във Вайбър. Потребителите ще могат да откриват и да си препращат фотоси и информация в чата за националните ни обекти. Министерството на туризма и iLoveBulgaria сме първи в България и в света, които имат опцията да обезпечават наличие във Вайбър Chat Extension, изясни пред посланиците министър Ангелкова.
Н. Пр. доктор Ахмед Ал Мадбух благодари на министър Ангелкова за обичайна среща, която провежда и разяснява, че това е страхотна самодейност, която би трябвало да продължава и за в бъдеще.
„ България е известна кинодестинация. Тук са заснемани Боливудски филми, с които страна е станала известна в Индия “, сподели Н.Пр. госпожа Пууджа Капур, дипломат на Индия в България. Тя добави, че това е доста ползотворно начинание, което влия позитивно на имиджа и рекламата на страната и би трябвало да продължи да се развива.
Н. Пр. Лйерка Алайбег, дипломат на Хърватия у нас, разяснява, че и Хърватия подхваща ограничения за наемане на служащи от трети страни, тъй като и те като България имат проблем с квалифицираните фрагменти.
Да обърнем повече внимание върху опазването на естествените дадености, тъй като това ние е най-голямото благосъстояние, предложи Н. Пр. Марян Гьорчев, дипломат на Република Македония.
Посланиците приветстваха и самодейността на ведомството малко познати туристически дестинации да бъдат показвани на представителите на дипломатическия корпус.
Министър Ангелкова благодари за съдействието на ръководителите и представителите на дипломатическите задачи у нас. Вие сте освен посланици на вашите страни у нас, само че и на България, съобщи министърът. И добави, че чака положителните взаимоотношения в областта на туризма да се запазят, а министерството постоянно ще ги посреща с отворени порти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР