София Годжа записа победа номер 100 за Италия в историята

...
София Годжа записа победа номер 100 за Италия в историята
Коментари Харесай

Годжа донесе победа номер 100 за Италия в стартовете за СК при дамите

София Годжа записа победа номер 100 за Италия в историята на Световната купа по ски-алпийски дисциплини при дамите, откакто победи и във второто втурване в Кран Монтана (Швейцария).

За разлика от през вчерашния ден, когато поради мощния вятър в горната част на трасето стартът бе свален до този за супергигантския слалом, през днешния ден състезателките имаха удоволствието да преминат цялостното трасе. Дори и това обаче не прекъсна победната серия на Годжа, за която това е четвърти подред триумф в спусканията за Световната купа през сезона.

| | |
— Eurosport IT (@Eurosport_IT)
Днес тя победи с време от 1:27.75 минути, като по този метод остана на 0.27 секунди пред Лара Гут-Бехрами (Швейцария). За първи път през сезона, третото място в дисциплината втурване не бе заето от Брийзи Джонсън (САЩ), която през днешния ден остана пета, зад италианките Елена Куртони и Лаура Пировано.

Curtoni TERZA |
— Eurosport IT (@Eurosport_IT)
Втората от вчерашния ден Естер Ледецка (Чехия) се движеше с рекордно движение, само че позволи неточност няколко порти преди края и се озова в защитните мрежи край трасето. Олимпийската шампионка в супергигантския слалом от Пьончан 2018 се размина с травми и слезе до финала на личен ход.

|
— Eurosport IT (@Eurosport_IT)
Лидерката в генералното класиране за Световната купа Петра Влъхова (Словакия) още веднъж направи необикновено съревнование в скоростните дисциплини, като даде седмо време, с което усили своя задатък пред Мишел Гизин (Швейцария) на 120 точки. Трета в класирането за огромния глобус е днешната победителка Годжа, която има пасив от 207 пункта по отношение на първото място.

Италианката обаче е безапелационно отпред в класирането за дребни глобус в дисциплината втурване, където след четири победи и едно второ място в петте извършени старта през сезона тя има актив от 480 точки. Втора с 285 пункта е Джонсън, а тройката с 270 затваря носителката на наградата за предишния сезона Корин Зутер (Швейцария), която през днешния ден остана осма.

Програмата на Световната купа при дамите продължава на следващия ден със супергигантски слалом още веднъж в Кран Монтана. Началният час на надпреварата е 13:00 българско време.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР