София. Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението –

...
София. Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението –
Коментари Харесай

Състоя се семинар на тема „Използване по най-добрия начин на стратегии за намаляване на риска от бедствия”

София. Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” – Министерство на вътрешните работи бе хазаин на семинар на тематика „ Използване по най-хубавия метод на тактики за понижаване на риска от бедствия ”. Участниците се сплотиха към нуждата от поощряване на повече съгласуваност на политиките за понижаване на риска от бедствия, адаптиране към измененията на климата и устойчивото развиване. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи .
Бе подчертана ролята на науката в поддръжка на създаването на тактики и оценката на риска от бедствия. Сътрудничеството сред другите институции и частния бранш също бе маркирано като значима причина за сполучливо създаване на тактики.
Участниците показаха единодушие, че изменението на климата е измежду аргументите за увеличение на рисковите метеорологични събития, оказващи напън върху сериозната инфраструктура и системите в Европа. В този смисъл ще са нужни непрекъснати вложения за понижаване на риска от бедствия.
В семинара участваха представители от 31 страни-членки на Механизма за гражданска отбрана на Съюза. Представители от Финландия, Холандия и Хърватия споделиха народен опит в оценката на риска и създаването на тактики за понижаване на риска от бедствия. Презентации бяха направени от Европейската комисия, Офиса на Организация на обединените нации за понижаване на риска от бедствия, Световната банка и Организацията за икономическо съдействие и развиване.
Събитието, състояло се на 30 и 31 януари в София, е съфинансирано от Европейската комисия и е част от календара на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР