София. Гладната стачка на служителите от Български пощи“ ЕАД се

...
София. Гладната стачка на служителите от Български пощи“ ЕАД се
Коментари Харесай

Прекратиха стачката в „Български пощи“ ЕАД след намесата на омбудсмана Мая Манолова

София. Гладната стачка на чиновниците от „ Български пощи “ ЕАД се приключва, откакто през днешния ден управлението на сдружението и синдиката „ Закрила “, с дейното подпомагане на омбудсмана Мая Манолова, реализираха съглашение. Това оповестиха от пресцентъра на Омбудсмана на Р България .
След тъжба на чиновници за нарушени трудови права и оповестяване на гладна стачка омбудсманът стана посредник на страните и след три срещи с нейно присъединяване през днешния ден най-сетне бе реализиран удобен резултат.
Протестиращи и управление се договориха да поддържат добър обществен разговор по всички сложени синдикални въпроси, мениджмънтът на „ Български пощи “ ЕАД препотвърди уговорката си да изплаща ваучери, в допълнение заплащане за трудов стаж и професионален опит, а всички други повдигнати въпроси да се разискват в дух на доброжелателност и конструктивност.
Припомняме, че стачката стартира на 30 юли т.г., когато първо служителката Златка Младенова, член на синдиката, разгласи, че ще гладува, а преди ден и нейни сътрудници от централата на компанията обявиха, че се причисляват към митинга, който стартира поради забавено погашение на ваучери и пари за клас прослужено време, неприятни условия на труд, пространства, в които температурата е висока, липса на работно облекло и други
Мая Манолова се ангажира да предложи на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията смяна на периода за погашение на обезщетения за чистите разноски, които произтичат от отговорности на „ Български пощи “ за даване на универсалната пощенска услуга от 1 януари 2020 година на 1 януари 2019 година Предложеният от омбудсмана текст е към плана на ЗИД за пощенските услуги, качен за публично разискване на уеб страницата на отрасловото министерство. Освен това, за възстановяване финансовото положение на компанията, Манолова ще предложи на всички държавни институции да употребяват услугите на „ Български пощи “ ЕАД.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР