София. Филмът Слава на Кристина Грозева и Петър Вълчанов е

...
София. Филмът Слава на Кристина Грозева и Петър Вълчанов е
Коментари Харесай

Филмът „Слава” на Кристина Грозева и Петър Вълчанов е българското предложение за „Оскар” за чуждоезичeн филм

София. Филмът „ Слава ” на Кристина Грозева и Петър Вълчанов е българското предложение за „ Оскар ” за чуждоезичeн филм, оповестиха от Националния кино център . Решението бе взето от седемчленна комисия с ръководител проф. Александър Грозев.
В категорията се състезаваха 10 кино лентата, които дават отговор на изискванията на Академията и са декларирани от продуцентите си за присъединяване:
Първите места в класирането заеха „ Слава ” с 14 точки и „ Безбог ” с 10 точки. Сценарият е на Кристина Грозева, Петър Вълчанов, Дечо Таралежков. Режисьорите са Петър Вълчанов, Кристина Грозева. Операторът е Крум Родригес, а музиката е на Христо Намлиев.
Във кино лентата са взели присъединяване Стефан Денолюбов, Маргита Гошева, Китодар Тодоров, Милко Лазаров, доктор Георги Стаменов, Иван Савов, Христофор Недков, Мира Искърова и други Продукцията е на Абраксас филм – Кристина Грозева.
Във кино лентата се споделя за кантонер, който открива милиони на релсите и ги предава в полицията. Държавата го възнаграждава с нов часовник, който обаче се оказва менте. ПР-ката на Министерство на превоза изгубва остарелия му часовник модел „ Слава “, който е фамилна светиня. Кантонерът се впуска в обезверена борба да си върне остарялата „ Слава “ и достолепието си.
Кристина Грозева и Петър Вълчанов са приключили НАТФИЗ и са членове на Европейската кино академия. В съавторство двамата основават филмите „ Аварийно кацане “, „ Реки без мостове “, „ Скок “ (номиниран за Европейските кино награди 2013), „ Урок “ (носител на повече от 33 интернационалните кино награди).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР