София. Европол има интерес да се създаде необходимият инструментариум за

...
София. Европол има интерес да се създаде необходимият инструментариум за
Коментари Харесай

Роб Уейнрайт: Европол има интерес да се създаде необходимият инструментариум за продължаване на съществуващите връзки и след Брекзит

София. Европол има интерес да се сътвори нужният инструментариум за продължение на съществуващите връзки и след Брекзит. Това сподели изпълнителният шеф на Европол Роб Уейнрайт на Срещата на Съвместната група за парламентарен надзор (СГПК) на Европол, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Мога да изкажа персоналното си страдание във връзка с Брекзит, тъй като това ще бъде първият и единствен британец, който заема длъжността шеф на Европол. Г-н Цветанов е безусловно прав – всички ние би трябвало да поставим нужните старания и да демонстрираме интерес към договарянията, тъй че в последна сметка сигурността да не страда в бъдеще. Но измеренията, в които работим са интернационалните. През последните 30 години постигнахме доста и би трябвало да се гордеем с резултатите от работата си “, разяснява той. Уейнрайт акцентира, че са основали най-добре развитата и сближена организация за продан на информация.
„ Трябва да сме горди с резултатите от работата си. Сега средата, в която работим е с доста по-добра оперативна съгласуемост и не бихме желали тя да бъде фрагментирана. Най-добре е тези, които вземат участие публично в договарянията, да обезпечат такова съглашение. Европол има интерес да се сътвори нужния инструментариум, тъй че връзките, които към този момент съществуват в Европа, да продължат да се употребяват и в бъдеще след Брекзит “, сподели още той.
Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР