София. Европейската комисия предлага в следващия дългосрочен бюджет на ЕС

...
София. Европейската комисия предлага в следващия дългосрочен бюджет на ЕС
Коментари Харесай

Европейската комисия предлага повече подкрепа за европейските сектори на културата и творчеството в бюджета на ЕС след 2020 г.

София. Европейската комисия предлага в идващия дълготраен бюджет на Европейски Съюз за интервала 2021-2027 година финансирането за стратегия „ Творческа Европа “, посредством която се подкрепят европейските браншове на културата и творчеството и аудио-визуалните творби, да се усили на 1,85 милиона евро. Това оповестиха от Представителството на Европейската комисия в България .
Мария Габриел, комисар по въпросите на цифровата стопанска система и цифровото общество, съобщи: „ Нашата поддръжка за секторите на културата е от значително значение за това европейската промишленост да усили своята конкурентоспособност. Чрез един постоянен аудио-визуален бранш, който можем да реализираме чрез направление „ Медиа “ на стратегия „ Творческа Европа “, ще бъде допустимо да се поощрят европейската просвета, еднаквост и разнообразие и да се спомогне за укрепването на общите ни полезности за независимост и плурализъм на медиите. “
Предложението на Комисията за подсилване на секторите на културата и творчеството в Европейски Съюз е концентрирано върху три области:
1. „ Медиа “ — направлението на стратегия „ Творческа Европа “, посредством което се подкрепят филмовата и другите аудио-визуални промишлености на Европейски Съюз: с 1,081 милиарда евро ще се финансират аудио-визуални планове и ще се подтиква конкурентоспособността на европейския аудио-визуален бранш.
2. Направление „ Култура “: 609 милиона евро от новия бюджет ще бъдат предопределени за поощряване на европейските браншове на културата и творчеството.
3. Общи дейности в секторите на културата и медиите: със 160 милиона евро ще се финансират МСП и други организации, работещи в секторите на културата и творчеството.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР