София. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков се включи в инициативата

...
София. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков се включи в инициативата
Коментари Харесай

Евродепутатът Андрей Новаков се включи в инициативата на ГЕРБ - Младост за поставяне на къщички за книги

София. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков се включи в самодейността на ГЕРБ-Младост за слагане на къщички за книги в два огромни парка в региона. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
Читални навън бяха сложени в парка против районната администрация в жк. " Младост 3 " и в парк " 100 години София ", жк. " Младост 2 ". Предприетата самодейност от народния представител Мария Илиева е в посока поощряване четенето навън и превръщането му в прелестно занятие измежду подрастващите.
Евродепутатът Андрей Новаков остави две книги в читалнята навън. Едната от тях е със заглавие „ Български национални приказки ". „ Избрах я, тъй като този парк е желано място от доста фамилии с деца. Втората книга е „ До Чикаго и обратно “ на Алеко Константинов, символиката тук е с отпратка към първата българска стратегия на Европейски Съюз, която се споделя точно А.L.E.C.O. и подкрепя млади бизнесмени да пътуват из целия свят, раздавайки им стипендии до съвсем 4000 евро “, сподели Андрей Новаков. Той благодари на уредниците за поканата и опцията да се включи в прелестната самодейност.
Народният представител Мария Илиева акцентира, че това е първата читалня навън в региона на парка в „ Младост 3 ". Къщичка за книги е сложена и в парк " 100 години София ", ж.к. " Младост 2 ".
„ Много съм щастлива, че реализирахме тази акция. Една от нейните цели е да разпространява четенето и да го направи налично за всички. Паркът, с изключение на място за игра и спорт, е и място, където хората обичат да четат книги. Ние даваме опция на всеки да има достъп до тях, също по този начин може да донесе и личната си книга, която желае да съобщи на различен. Освен просветителна цел, книгата е и връзка. Поставили сме книги, както за огромни, по този начин и за дребни. В Младост има доста създатели на друг тип литература, които също се включиха в тази самодейност, като ни дадоха техни книги “, съобщи депутатът от ГЕРБ. Мария Илиева сложи в откритите читални История Славянобългарска на Паисий Хилендарски.
В самодейността в двата парка в квартал Младост се включи заместник-министърът на спорта Николай Павлов, националният представител Валентин Николов, общински съветници, членове и симпатизанти на ГЕРБ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР