София. “Електронното правителство е решение за бизнеса и за гражданите.

...
София. “Електронното правителство е решение за бизнеса и за гражданите.
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Момчил Неков, БСП за електронното правителство: ГЕРБ хвърлят само празни обещания

София. “Електронното държавно управление е решение за бизнеса и за жителите. ГЕРБ единствено хвърлят празни обещания, само че не го вкарват, тъй като ще излязат нескрито кражбите и злоупотребите, които вършат. ” Това сподели претендентът за евродепутат от " Българска социалистическа партия за България " Момчил Неков на среща с жители в Божурище и Сливница, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . Той даде образец по какъв начин Естония с 50 милиона лв. съумя да вкара електронно държавно управление и стана образец за подражателство на международно равнище. “В България са изразходвани към 2 милиарда за електронно държавно управление до момента. И българският комисар е с този запас. Вместо да улесним жителите и бизнеса, а и да създадем изразходването на публични пари транспарантно, мъчим хората и бизнеса и се хвърлят празни обещания ”, разяснява още той.
Теми, които жителите сложиха, бяха бъдещето на Европейския съюз след Брекзит и дискриминирането по отношение на българите - така наречен “двоен стандарт ”. “Социалистите сме тези, които започнахме битката против двойния стандарт в Европейския парламент. В рамките на мандата успяхме да сложим въпроса на политическо равнище и приехме смяна на европейското законодателство. Националните управляващи са тези, които са на ход в този момент ”, разясни претендентът за Европейския парламент от Българска социалистическа партия.
Относно Брекзит Момчил Неков съобщи, че суверенното решение на всяка страна членка би трябвало да се почита. От една страна- сигурно ще има разтърсвания и неустановеност за българите, живеещи там, те би трябвало да са целта и център на българската национална позиция по въпроса. От друга страна- Европейският съюз до момента е бил единомислещ, че би трябвало да се приказва с един глас. “Това е добре за България, тъй като като обособена страна надали бихме съумели да преговорим толкоз положителни условия, както в случай че договарянията води Европейският съюз. Англия е една от най-големите стопански системи в света и би трябвало да остане значим сътрудник и за нас, и за Съюз ”, разяснява Неков.
Неравенствата сред огромните градове и планове и по-малките обитаеми места също будят терзание у жителите в Софийска област. Лало Кирилов, депутат от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " от област София, също взе присъединяване в срещите. Като член на Комисията по превоз в Народното събрание той съобщи: “Когато приказваме за пътна инфраструктура, би трябвало ясно да разграничаваме значимостта ѝ в два вида. Магистралите са основни, те ни вършат директна страна, комфортна връзка сред Европа и Азия. По значима за българина е общинската пътна мрежа, която е кръвоносната мрежа на България, по която ние построяваме и поддържаме действителната стопанска система. По тази мрежа пътуват дребните и междинните производители и бизнес. Те би трябвало да са центъра на транспортната политика, а освен автомагистралите. ”
Момчил Неков ще посети и град Драгоман.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР