София е третата в Европа дестинация по ръст на чуждестранните

...
София е третата в Европа дестинация по ръст на чуждестранните
Коментари Харесай

София е трета по ръст на чуждестранните туристи в Европа

София е третата в Европа дестинация по растеж на задграничните туристи за интервала сред 2009 и 2016 година. За обсъждания интервал средногодишното нарастване за столицата е 9,4% , като пред нея на Стария континент са единствено Букурещ и Лисабон с нарастване от над 10 на 100. Същия резултат като София демонстрира и Варшава.

Това сочат данните от Глобалния показател на най-посещаваните градове на Mastercard. Според него българският град изпреварва по растеж на задграничните гости мегаполиси, като Москва и Берлин, както и Хамбург, Копенхаген и Амстердам.

Индексът класира 132-ата най-предпочитани от пътуващите места. Той дава взор върху характерностите на туристите, както и за това какъв брой и по какъв начин те харчат средства в другите страни.

 Снимка 314563
Източник:

В световен мащаб измежду всички дестинации, включени в листата, София е на 77-о място , като изпреварва известни места, като Женева, Санкт Петербург, Казабланка и Кайро.

Изчисленията сочат, че общият брой на посетителите в българската столица за 2016 година е 1 186 413 души . Ръстът на задграничните гости на София единствено за предходната година е над 18% спрямо миналата, а прогнозата за идната е за нарастване от 2%.

Друг значим индикатор за развиването на града като туристическа дестинация са разноските на задграничните гости. За последните 7 години те са се нараснали с 3,7 на 100 или другояче казано от 387 милиона $ през 2009 година те се нарастнали до 500 милиона $ през предходната .

" Почти 20% е растежът на разноските, които интернационалните гости са създали в София, единствено за последните две години (2016-а спрямо 2015-а) ", показват от Mastercard.

 Снимка 314564
Източник:

Българските консуматори, които пътуват в чужбина най-малко един път годишно, са се нараснали до 55% през 2017 година. Не е изненадващо, че над 40 на 100 от тях избират да посетят Гърция. След нея по известност са Италия, Англия, Германия и Испания.

Дестинациите водачи в световен мащаб

На първо място като най-посещавана дестинация в класацията се подрежда Банкок . След него се подреждат надлежно Лондон, Париж, Дубай и Сингапур.

Любопитни са аргументите, по които хората избират да посетят някой от най-популярните градове в света. В Шанхай, да вземем за пример, близо половината от чужденците пътуват по работа . Над 90% от тези в Куала Лумпур пък отиват там за отмора и забавление.

По отношение на разноските, свързани с пътуванията, максимален дял от тях отиват за храна в Сеул, Истанбул и Прага. Хората харчат повече за извършване на покупки, когато вървят в Лондон, Осака и Токио. Настаняването може да бъде най-скъпата част от пътуването при посещаване в Париж, Милано и Рим.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР