София е сред първите места в Европа по мръсен въздух

...
София е сред първите места в Европа по мръсен въздух
Коментари Харесай

София сред първите места по мръсен въздух в Европа


София е измежду първите места в Европа по замърсен въздух на континента. Това стана ясно по време на конференция, отдадена на чистотата на въздуха. Столицата е една от 14-те зони със мощно нечист с фини прахови частици въздух на Стария континент, съобщи Джордж Кремлис от Дирекция "Околна среда " на европейската комисия в границите на форума.
От Столична община показват като съществени източници на казуса замърсяването от колите и отоплението от битово гориво.
Вече са подхванати ограничения за поощряване потреблението на градски превоз вместо коли. Разширението на метрото също е приоритет на общината, като цели справяне със нечистия въздух.
Очаква се третият лъч да спести 90 000 тона нездравословни излъчвания годишно. За битовото отопление също има решение. „ Генералният шеф на "Генерална дирекция околна среда на Европейска комисия " господин Кренвис приказва и ни подтиква и ни подсеща да побързаме с реализацията на плана за апаратура за оползотворяване на горивото от завода за боклуци в "Топлофикация София " “, разяснява кметът на София Йорданка Фандъкова, представена от Българска национална телевизия.
По думите ѝ инсталацията ще донесе изгоди и за към 40 000 семейства, които ще могат да бъдат топлоснабдени, а 30 000 семейства ще получат електрическа енергия от отпадъците. „ Това е доста значим план за Европейска комисия.
Те ни подкрепят и изискват от нас час по-скоро да се случи. За страдание ние имаме обжалване от съда, тъй че ще изчакаме съда “, добави градоначалникът.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР