София е не само столица на България, но и икономически

...
София е не само столица на България, но и икономически
Коментари Харесай

Siemens тества първия влак за новото софийско метро


София е освен столица на България, само че и стопански център на страната ни. С повече от 1,25 милиона поданици градът е изправен пред казуса с огромния авто трафик, постоянно водещ до обилни тапи по основните пътни артерии. Всичко това способства и за по-лошото качество на въздуха в столицата.

За да се усъвършенства качеството на въздуха и да се приспособяват вътрешноградските транспортни услуги, с цел да се отговори на възходящото търсене, интензивно се работи за построяването и доразвиването на метрото. Нова трета линия на метрото. Тя ще се простира на 18 километра през София като връзка изток-запад, и ще обслужваща 18 станции, работещи както на приземното, по този начин и на подземното равнища.

София е поръчала на мегакорпорацията Сименс да тества и достави 20 нови влака от новата вдъхновяваща серия на компанията – Siemens Inspiro. В момента моделите Inspiro Sofia се тестват в центъра за тествания Т1 на Сименс намиращ се в Вегберг-Вилденрат, Германия. Очаква се новата линия на столичното метро да бъде отворена през 2019 г./stolica.bg



Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР