София е начело на европейската класация по автомобили от средното

...
София е начело на европейската класация по автомобили от средното
Коментари Харесай

София оглави европейската класация по автомобили |

София е отпред на европейската ранглиста по коли от междинното за огромните градове на Европейски Съюз, сочи разбор на общинското дружество „ Софияплан “. Тенденцията е напредването с кола в столицата да продължава да пораства, до момента в който пътуванията с градския превоз понижават.

В Столичната община се падат по съвсем 0,8 автомобила на всеки възрастен, до момента в който междинното равнище за огромните градове в Европейския съюз процентът е към 0,5 на 100, сочи статистиката.

Според последните данни за новорегистрираните и дерегистрираните транспортни средства степента на моторизация е скочила от над 500 автомобила на 1000 души в края на 2016 година на над 660 през 2020-та, което е растеж с съвсем 30%.

За съпоставяне - доста от огромните европейски градове имат равнища на моторизация под 450 коли на 1000 души, се споделя в отчета на " София проект " за положението на транспортната инфраструктура в Столичната община.

Той е направен в границите на подготовката на " Програма за София " - новият проект за интегрирано развиване на Столичната община за идващите 7 година От отчета излиза наяве още, че напредването с автомобил в най-големия град на страната продължава да пораства, до момента в който пътуванията с публичния превоз понижават.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР