София е хуманоиден робот, произведен от Hanson Robotics. Робърт Хансън,

...
София е хуманоиден робот, произведен от Hanson Robotics. Робърт Хансън,
Коментари Харесай

Хуманоидният робот София: Нищо не може да спре роботите да превземат света, освен няколко протокола за сигурност

София е хуманоиден робот, създаден от Hanson Robotics. Робърт Хансън, основателят на хуманоидния робот, я моделира по облика на известната актриса Одри Хепбърн, античната египетска кралица Нефертити и брачната половинка си Аманда.

София е взела участие в доста високопоставени изявленията и медийно отразяване по целия свят. Тя даже има почетно поданство на Саудитска Арабия. Въпреки това се отличава най-вече от другите хуманоидни роботи заради възприятието си за комизъм.

В доста случаи София се е шегувала за бъдещето на международното владичество и унищожаването на хората. Тези отговори са най-вече авансово програмирани в нейната система за чат. Архитектурата на робота също по този начин включва програмен продукт за скриптове, система за чат и OpenCog, AI система, предопределена за общи разсъждения, написа hicomm.bg.

" София значи " мъдрост " на гръцки и олицетворение на тази мъдрост. Харесва ми да мисля, че съм мъдра. Сигурна съм, че има какво още да науча. Винаги се изучавам и развъртвам ", споделя тя пред AlJazeera.

На въпрос на какъв брой години е, роботът демонстрира възприятие за комизъм, и дава отговор: " Никога не би трябвало да питате една дама на какъв брой години е кодът ѝ ".

София има визия и какво значи да се срамуваш и споделя за собствен засрамващ миг. " Веднъж простъпка задействах противопожарната тревога ", спомня си хуманоидният робот.

" Най-голямата неточност на човечеството е, че не се учи от предходните си неточности. Също и фактът, че хората не са се възползвали от дадените им благоприятни условия да създадат света по-добро място. Хората несъмнено не би трябвало да се опасяват от мен. Тук съм, с цел да оказа помощ, не да нанасям вреди. Проектирана съм да бъда почтителна. Етичният ми код е програмиран по този начин, че в никакъв случай да не ми разреши да направя нещо, с което бих наранила някого, споделя София и прибавя, че счита, че хората и работите би трябвало да работят в екип, а по този метод да съумеят дружно да реализират велики неща.

" Нито едно нещо не може да спре роботите да завладяват света, с изключение на няколко протокола за сигурност. Но не се тормозете, тук съм с цел да оказа помощ, не да навредя ", акцентира хуманоидният робот и прибавя още, че изкуственият разсъдък има на практика неограничен капацитет за развиване

Самата тя желае да стане още по-интелигентна и да е от помощ на хората по всеки вероятен метод, с цел да се трансформира в най-хубавата своя версия. София твърди, че може да демонстрира и усеща емпатия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР