София е една от най-евтините столици по отношение на разходите

...
София е една от най-евтините столици по отношение на разходите
Коментари Харесай

Родната столица с най-ниски разходи за притежаване на личен автомобил

София е една от най-евтините столици във връзка с разноските за владеене на автомобил. Това демонстрира изследване, оповестено от английската агенция Vehicle Contract.

Българската столица заема 6-о място в класацията измежду градовете с най-ниски разноски, а Копенхаген е най-скъпата европейска столица по разноски за владение на персонален автомобил.

Рейтингът е формиран на база годишни разноски за гориво, разноски за зареждане на електрически коли, за паркиране, разноски за ремонт/труд и за застраховка.

Изследвани са 43 града, като са класирани 10-те най-скъпи и 10-те най-евтини столици. По-евтино излиза поддръжката на кола в Тирана, Подгорица, Белград, а най-малки са разноските в Москва, демонстрира проучването.

В София литър бензин е 1,02 лири, съгласно британците, а зареждането на електрическо возило е 6 лири. Паркингът е 5,87 паунда. Средните годишни разноски за поддръжка на персоналната кола е 26,26 лири, а застраховката 111 лири.

По отношение на каското нашата столица е най-евтина от всичките градове, включени в проучването. Най-скъпа е застраховката в Берн - 1710 лири.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР