София е един от тримата финалисти за наградата на Европейската

...
София е един от тримата финалисти за наградата на Европейската
Коментари Харесай

София бе сред финалистите за наградата на Европейската седмица на мобилността 2022

София е един от тримата финалисти за премията на Европейската седмица на подвижността 2022, която се организира в Белгия. Наградата се връчва на гpaдoвe, ĸoитo yбeдитeлнo и пocлeдoвaтeлнo нacъpчaвaт гpaждaнитe cи дa пpoмeнят нaвицитe cи зa пpидвижвaнe в гpaдa в пoлзa нa щaдящи oĸoлнaтa cpeдa мeтoди. Тази година в Европейската седмица на подвижността се включиха 2989 града от 51 страни, предава БНР. 

" Градският превоз се усъвършенства посредством възобновяване на транспортните средства. Имаме 120 електрически рейса, с които сме едни от водачите в Европейския съюз с трамваите, които чакаме да бъдат доставени до края на тази година, ще имаме 67, нова трамвайна линия, което също много доста ще усъвършенства качеството на услугата и не на последно място метрото. Работим по девет километра, 9 нови спирки до 2025 година, което също е най-бързо разрастващото се метро в Европейския съюз ", разяснява зам.-кметът на Столична община по направление " Финанси и опазване на здравето "  Дончо Барбалов. 

Наградата получи португалският град Брага. Друг кандидат за оценката, с изключение на София, беше хърватската столица Загреб.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР