София. Два пътя има на изборите - единият е на

...
София. Два пътя има на изборите - единият е на
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Петър Витанов: На 26 май има два пътя - на разграбването или на прогреса в България

София. Два пътя има на изборите - единият е на разграбването и прогонването на младежите от България, а другият - на смяната и на напредъка в родината ни. Това съобщи претендентът за евродепутат от листата на " Българска социалистическа партия за България " Петър Витанов по време на среща с жители в Северния парк в София, проведена от Градския съвет на Българска социалистическа партия в столицата, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . С него бяха още двама претенденти от листата - Цветелина Пенкова и проф. Мариела Модева. На срещата участваха ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и ръководителят на столичните социалисти Калоян Паргов.
" Ние решаваме дали ще изберем пътя на жилищата, на терасите, на асансьорите, на опустошаването, на неравенствата или ще тръгнем по другия, който е на смяната и напредъка в родината ни ", съобщи Петър Витанов. " Всички ние имаме потребност от обучение, което не подменя историята, от опазване на здравето, налично за всички, от приходи, позволяващи заслужен живот, от икономическа вероятност, от връщане на страната в живота ни. Това е нашият път, пътят на Българска социалистическа партия. Пътят на обществена Европа. 26-и май ще ни даде опция да го изберем. Всички желаеме да живеем в друга България и гласуването ще ни разреши да стартираме смяната. Нека всички да гласуваме идната неделя, с цел да се преборим с фалшификациите и операциите и да си върнем откраднатата ни страна ", добави той.
" За мен е чест и голяма отговорност да съм част от тима на успеха. Отборът, който ще се бори за тъждество, за взаимност и за правдивост в този момент ", сподели претендентът за евродепутат Цветелина Пенкова. " Искам да ви изпратя едно обръщение от всички тези над 2 милиона българи, които са зад граница, тъй като аз съм била част от това общество над 10 години. Всички те желаят да се върнат в България, те желаят да са тук със своите фамилии, със своите родители. Искат да продължим дружно да градим тази страна, която всички тук построяват със своите старания. Но ние би трябвало да сменим модела на ръководство, който отблъсква младежите, който ги кара те да търсят избавление за себе си, за своите фамилии зад граница ", сподели още тя. Пенкова е безапелационна, че би трябвало да се отстрани този модел на ръководство, който разграбва страната и който отблъсква всички българи, искащи да се осъществят тук. " Това е нашата задача и ние имаме вяра, че можем да го реализираме на 26-и май. Време е да повярваме, време е да си върнем самочувствието, българи ", прикани тя и попита за какво го няма това самочувствие. " Да не би да не сме една от най-древните страни в Европа? Да не би да не сме едни от най-умните хора в Европа и на всички места по света? Да не би да нямаме многовековна история? Да не би да нямаме едни от най-грижовните майки? Имаме всичко това! Време е да повярваме, да си върнем самочувствието, да станем и да желаяме тази смяна на 26 май ", съобщи претендентът за евродепутат. Според нея Европа е в рецесия заради същите аргументи, поради които и България е в рецесия, ръководена от десни партии. " Десни партии, които разграбват, които ги е грижа единствено за монополи и компании. Но Европа към този момент има вяра в смяната, тъй като виждаме по какъв начин социалистите набират скорост и печелят изборите в Испания и Финландия ", добави Пенкова.
" 12 години е нашият път в Европа. Ние искахме да бъдем член на Европейски Съюз, с цел да имаме по-добри пътища, по-добре уредени градове и села, с цел да имат работа българите в родината си и в това време да могат да пътуват свободно. За да може нашите деца да получават качествено обучение тук, в България, а не да стават част от учещите в чужбина. Няма нищо неприятно в това човек да живее и да учи в чужбина, само че още по-добре би било да се завърне в родината си и да работи за нашия разцвет ", завия претендентът за евродепутат проф. Мариела Модева. Тя акцентира, че на харесва обстоятелството, че българите напущат родината. " Това беше един от претекстовете да се включа в тази битка, тъй като ние се нуждаем освен от възторг, ние се нуждаем от подготвеност, от опит, от познаване на европейските институции и процедури, с цел да можем да създадем реалност всичко, което сме заложили във " Визия за Европа " и във " Визия за България ", а тези срещи с българските жители ме карат да си мисля, че тъкмо в този момент е моментът ", сподели още тя. Проф. Модева се обърна към присъстващите и прикани да гласоподават на изборите. " Дайте своя глас за претендентите на " Българска социалистическа партия за България ", тъй като ние сме пред очите ви. Вие ни виждате, вие разговаряте с нас и разбирате, че ние същински сме стимулирани да сме част от тази смяна и знаем по какъв начин да я създадем. Не е инцидентно, че единствено Европейският парламент се избира директно от жителите. Защото това е институцията с решаващи права в региона на правото, тя образува бюджета и реализира контрол. Не е инцидентно, че европейската Сметна палата желае инспекция на всички служби, които се занимават с еврофондовете, тъй като ограбването и корупцията с тези пари ограбва всички нас ", акцентира тя. По нейните думи вместо тези средства да отидат при жителите, с цел да се увеличи качеството на живота, да живеем в по-добре уредени градове, те отиват в едни кръгове и се присвояват за персонални цели. " Това е неприемливо! Затова с гласа на всеки един от нас даваме рестарт на обществена Европа и на смяната в България. Заедно сме мощни, дружно ще успеем и вашата поддръжка ни дава сила да запазим тази мощ до 26 май и на 26 май да се поздравим с победа ", сподели още тя.
" София може да бъде като Прага, Загреб, Братислава, само че не при ръководството на ГЕРБ! " Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов. " София може да е съизмерима с европейските градове. Ние всички, които живеем тук, желаеме да бъдем в действителност европейска столица. Заслужаваме го. Но виждаме, че с това ръководство на града, което е в последните 10 години, не го получаваме ", добави той. Според него имаме голям късмет да сложим началото на смяната. " Първата стъпка можем да я създадем още на 26-и май. Защото заслужаваме заслужено систематизиране на европейските запаси.
Заслужаваме обективни приходи, които да ни обезпечат заслужен живот на равноправни европейци и спокойни старини. Защото не е заслужено малко на брой да получават всичко за сметка на болшинството от българските жители. Не е заслужено десетки милиони левове да бъдат изливани за поправки в центъра на София, а кварталите от периферията да не усещат, че са част от европейска столица ", сподели още Паргов.
Калоян Паргов добави, че в българското общество все по-осезаемо се усеща очакване за смяна. " Хората желаят да живеят почтено в родината си. Искат да са равноправни европейски жители. Искат да имат самочувствие на същински европейски жители. Истината е, че реализацията на тези естествени човешки стремежи зависи от всеки един от нас. Ако бъдем виновни хора с гражданска позиция и упражним правото си на глас на 26 май, можем да създадем първата крачка към смяната ", сподели той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР