София домакинства на 13-ата ежегодна международна конференция „Тероризъм и електронни

...
София домакинства на 13-ата ежегодна международна конференция „Тероризъм и електронни
Коментари Харесай

София домакинства на 13-ата Международна конференция „Тероризъм и електронни медии"

София семейства на 13-ата годишна интернационална конференция „ Тероризъм и електронни медии ". Организатор на събитието е Международната академия за телевизия и радио (IATR) с поддръжката на съветската Федерална организация по щемпел и всеобщи връзки.

Основната цел на конференцията е привличане вниманието на международните медии, националните държавни управления и публични организации към проблемите по противопоставяне на интернационалния тероризъм посредством електронните медии.

Конференцията ще бъде открита от българския вицепремиер и министър на защитата Красимир Каракачанов, Леонид Млечин - ръководител на Международната академия за телевизия и радио и началник на Дирекцията по история и журналистически стратегии към Руската социална телевизия, лауреат на съветските национални телевизионни награди през 2007 и 2009 година и Владимир Козлов, военачалник от специфичните служби на РФ, награден с медал „ За военни заслуги ", почетен медал „ 65 години от Победата във Великата отечествена война 1941-45г. " и други, зам.-директор на Федералната организация по щемпел и всеобщи връзка.

Участие в конференцията ще вземат също президентът на Хърватия от 2000 до 2010 година Степан Месич, проверяващата журналистка Галина Сидорова, основен редактор на вестник „ Строго секретно ", член на Съюза на публицистите в РФ, Юрий Кобаладзе, военачалник от съветското разузнаване, академични учител по интернационална публицистика и публицист.

Поканени са също по този начин Дорит Голендер - дипломат на Израел в Русия от 2010 до 2015 година и вицепрезидент на фонда Genesis и делегация от сръбския парламент, отпред със заместник-председателя му Веролюб Арсич, както и дипломати от Русия, Китай, Иран и Сърбия и представители на голям брой журналистически организации.

От българска страна, с изключение на министърът на защитата ще участва основният прокурор Сотир Цацаров, проверяващата журналистка Елена Йончева, понастоящем народен представител в 4 Народно събрание и сътрудника й Тома Томов. На конференцията присъединяване ще вземе дългогодишният политик Румен Петков, депутат в 39, 40 и 41 Народно събрание и ръководител на Генералната асамблея на Международния институт за сигурност и съдействие.

В конференцията се включват над 80 публицисти и специалисти от 20 страни, измежду които и представители на Организация на обединените нации, ЮНЕСКО и други

Основни тематики, които ще бъдат обсъждани са:

- Ролята на медиите при отразяването на терористични офанзиви

- Предупрежденията за тероризъм в осведомителното пространство: доброволните „ правила за държание " на електронните медии при такива случаи

- Гражданско общество и електронни медии: по какъв начин да се противопоставим на героизацията на терора и терористите

- Кибертероризъм и осведомителни войни: новата огромна опасност за националната и интернационалната сигурност.

Програмата на конференцията включва пленарни сесии, кръгли маси, осведомителни телевизионни стратегии, репортажи и филми, онлайн презентации, отдадени на битката с тероризма, диспути, свързани с тематиката.

Официалното разкриване ще се състои на следващия ден - 27 септември от 10 часа в конферентната зала хотел „ Маринела " в София.

Генерален сътрудник е „ Лаборатория Касперски ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР