София. Докато не започнем да възпитаваме в децата родолюбие и

...
София. Докато не започнем да възпитаваме в децата родолюбие и
Коментари Харесай

Министър Боил Банов: Докато не започнем да възпитаваме в децата родолюбие и знание за това що е културна ценност, ще говорим за палежи

София. Докато не стартираме да възпитаваме в децата родолюбие и познание за това що е културна полезност, ще приказваме за палежи. Това сподели министърът на културата Боил Банов след сключване на съглашение за разширение наличието на културата, изкуствата и културното завещание в образованието, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
Министър Банов уточни, че това сключване се чака към този момент четвърт век. " Това е най-важното, което се случва през днешния ден на фона на пожара в „ Царските конюшни “. Докато не стартираме да възпитаваме и да образоваме в родолюбие, за това що е монумент на културата, що е културна полезност, до момента в който не дадем опция децата да имат схващане да бъдат пълноправни жители на тази страна, ще си приказваме за палежи, за недоумение на законодателството, за подценяване на българщината и на българския дух. Надявам се това съглашение да се трансформира в инструмент за това младежите да имат възприятие и схващане за това кои са и накъде вървят ", разяснява министърът.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР