София. Добрите чувства между българския и руския народ са факт,

...
София. Добрите чувства между българския и руския народ са факт,
Коментари Харесай

Главният прокурор Сотир Цацаров: Добрите чувства между българския и руския народ са факт, но това не може да промени историята - именно България дава азбуката на славянските народи

София. Добрите усеща сред българския и съветския народ са факт, само че това не може да промени историята, че точно България дава писмеността на славянските нации. Това сподели основният прокурор Сотир Цацаров пред публицисти по време на шахматна среща със следователи и членове на Висш съдебен съвет, в която взе присъединяване международният първенец по шахмат Анатолий Карпов, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ". Коментарът на Цацаров бе в отговор на въпрос дали с Анатолий Карпов са говорили по тематиката за произхода на българската писменост, откакто по-рано през днешния ден шахматистът съобщи в телевизионно изявление, че в Русия знаят, че кирилицата идва от Византия. Главният прокурор отхвърли двамата да са обсъждали този въпрос. " Обсъдихме една негова самодейност, която ще се опитаме да откри почва у нас, а точно основаването на шах клубове в местата за отнемане от независимост. Ако би трябвало да го кажа по различен метод шах-матът е шах-мат. Добрите връзки, положителните усеща на съветския към български, българския към съветския народ са факт, само че това не може да промени историята - че точно България е дала писмеността на славянските нации. Независимо от това кой какво споделя. Независимо от това този, който го споделя каква служба заема. Повтарям шах-матът е шах-мат. Добрите връзки са положителни връзки. Историята не може да бъде изменена ", сподели основният прокурор Сотир Цацаров.
Агенция " Фокус " напомня: На 24 май съветският държавен глава Владимир Путин съобщи, че 24 май е празничен ден в Русия, поради Деня на славянската книжовност, която е пристигнала в страната „ от македонската земя “. Президентът сподели това в границите на срещата си с македонския му сътрудник Георги Иванов в Москва. Изказването на съветския президент провокира вълна от остри реакции у нас.
Люба АЛЕСКИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР