София. До края на месец ноември ще приключи ремонтът на

...
София. До края на месец ноември ще приключи ремонтът на
Коментари Харесай

През есента ще приключат ремонтите на виадуктите на магистрала „Хемус“ при с. Потоп и „Коренишки дол“

София. До края на месец ноември ще завърши ремонтът на виадукт „ Коренишки дол “ на автомагистрала „ Хемус “, а още през септември ще приключи обновяването на оборудването при с. Потоп. Това заяви заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, оповестиха от пресцентъра на Министерство на районното развиване и благоустройството . Заедно с изпълнителния шеф на „ Автомагистрали “ ЕАД Стоян Беличев той инспектира ремонтните действия.
Двете пътни уреди са едни от най-дългите и комплицирани по автомагистралата. Те не са ремонтирани от нейното изграждане преди 30-40 години и са в тежко положение. Виадуктът „ Коренишки дол “ е с дължина 481 м и се намира при км 36 на Автомагистрала „ Хемус “. В момента се ремонтира платното в посока Варна. Съоръжението при с. Потоп е с дължина 525 метра и се намира при км 19.
„ Правим всичко допустимо да съкратим периодите с оптимално натоварени графици, включващи осъществяване на строителни действия в събота и неделя, както и през публични празнични дни, само че има софтуерни действия, които изискват време “, уточни зам.-министър Нанков. Той насочи зов за схващане и опрощение към водачите поради въведената краткотрайна организация на придвижване, само че акцентира, че с цел да стане прекрасен и първокласен ремонт е нужно време. „ Надявам се на схващане, тъй като го вършим за положителното на всички пътуващи. Крайно належащи са ремонтите, изключително по долната част на виадуктите, където ситуацията е плашещо. Имаме корозирали арматури, поради което постаментите се обрушват напълно “, разяснява още заместник-регионалният министър. След ремонтите в околните 40 години оборудванията няма да са на дневен ред.
Николай Нанков осведоми още, че ремонтите по виадуктите и мостовете на Автомагистрала „ Тракия “ ще приключат до края на месец май, преди началото на летния туристически сезон. По думите му в страната се обрисува доста работа по построяването и ремонта на тунели и мостови уреди, както по републиканската пътна мрежа, по този начин и по жп инфраструктурата, за които са нужни доста експерти и специалисти. „ В идващите 4-5 години по пътищата в страната следва създаване на близо 60 км тунели, без да включваме оборудванията под Шипка и Петрохан. Такива ще има по Автомагистрала „ Струма “ в Кресненското дефиле, новите сектори на „ Хемус “ и други Експертите са малко, само че чакаме с положителни образователни стратегии с висшите учебни заведения да преодолеем недостига, разяснява Нанков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР