София. До края на годината очакваме да се постигне покритие

...
София. До края на годината очакваме да се постигне покритие
Коментари Харесай

Зам.-министър Валентин Йовев: 96% от територията на страната ще бъде покрита с кадастрална карта до края на годината

София. До края на годината чакаме да се реализира покритие на 96% от територията на страната с кадастрална карта. Завършването на кадастралната карта и кадастралните регистри за цялата страна има значима роля за стимулиране на капиталовите процеси и икономическия напредък. Това сподели заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев при откриването на Общото заседание Национално съдружие недвижими парцели, оповестиха от пресцентъра на Министерство на районното развиване и благоустройството .
„ Изграден е кадастър за всички регионални градове, в огромна част от общинските центрове и обитаеми места и територии с деен пазар на парцелите и засилен капиталов интерес, обхванати са цялото Черноморско крайбрежие, планинските и балнеоложки курорти “, акцентира още Йовев.
Очаква се до 4 - 5 години да приключи изработването и на профилираните карти в най-различни капиталови сфери като надграждаща информация на кадастралната карта, стана ясно от думите на заместник-министъра. Той беше безапелационен, че профилираните карти са извънредно скъпи за планирането на другите типове зони и капиталови планове, тъй като ще съдържат информация за градежи, уреди, сервитути, подземна и надземна инженерна инфраструктура, водни източници, трайни насаждения, подземни благосъстояния, релеф и други
„ Важно и належащо е да има градивен разговор сред институциите и бизнеса, още по-важно е да обменяме хрумвания, отзиви и опит “, сподели още на форума Йовев и акцентира, че приоритет в работата на Министерството на районното развиване и благоустройството е развиването на строителната промишленост и капиталовите процеси в районите.
„ Значението на строителния бранш е голямо като фактор за икономическото развиване и обновлението на обитаемоте места “, заключи заместник-министърът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР