София. До 9.00 часа днес са получени сигнали за над

...
София. До 9.00 часа днес са получени сигнали за над
Коментари Харесай

МВР: Над 50 са произшествията в страната заради силния вятър, няма пострадали хора

София. До 9.00 часа през днешния ден са получени сигнали за над 50 катастрофи в страната, 20 от които са зародили на територията на София. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Всички столични екипи на пожарната са ориентирани към адреси за премахване на паднали дървета, ламарини и мазилки. Няма потърпевши хора.
През миналото денонощие пожарникари и спасители са взели участие в общо 104 избавителни интервенции. Голяма част от тях са били свързани със сигнали за закъсали коли, паднали дървета, избавяне на животни, премахване на предмети, подпомагане на жители, отводнявания на административни и частни здания.
Според данни на Национален институт по метеорология и хидрология п метеорологичната конюнктура през днешния ден остава извънредно динамична. Издадено е предизвестие от втора степен – оранжев код за цялата страната. Очакват се обилни превалявания, мощен вятър, внезапно намаляване на температурите и гръмотевици. Възможни са градушки. В североизточните региони, с нахлуването на студения въздух, дъждът ще премине в сняг, там се чакат и поледици.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР