София. Днес ще преобладава облачно време и главно в Западна

...
София. Днес ще преобладава облачно време и главно в Западна
Коментари Харесай

НИМХ: Главно в Западна и Централна България ще има превалявания, във високите полета и в Предбалкана – от сняг, в останалите райони – от дъжд

София. Днес ще доминира облачно време и основно в Западна и Централна България ще има валежи, във високите полета и в Предбалкана – от сняг, в останалите региони – от дъжд. Значителни превалявания не се чакат. Това заяви за Агенция " Фокус " Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максимални температури сред 4° и 9°, в София към 4°.
Привечер и през нощта вятърът ще отслабне, в множеството региони ще стихне, облачността бързо ще намалее.
Над Чeрноморието облачността ще е най-вече забележителна, само че вероятността за дъжд е дребна. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са 7° - 9°. Температурата на морската вода е 8-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Над планините облачността ще е най-вече забележителна и тук-там ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан, по билата и мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 0°, на 2000 метра – към минус 5°.
Атмосферното налягане ще се увеличи, само че ще остане по-ниско от междинното за месеца.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР