София. Днес ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността

...
София. Днес ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността
Коментари Харесай

НИМХ: Днес ще е предимно слънчево, на отделни места в Североизточна България и планинските райони ще превали краткотрайно

София. Днес ще е най-вече слънчево. Временни нараствания на облачността ще има над Североизточна България и планинските региони и там на обособени места ще превали кратковременно. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 30° и 35°, в крайните югозападните региони до 38°. Съобщи за Агенция " Фокус " Евгения Егова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).
Над Черноморието ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания само че облачността. На обособени места по Северното Черноморие едва ще превали. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са 28-33°. Температурата на морската вода е 23-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, само че единствено на обособени места, основно в Рило-Родопската област, кратковременно ще превали. Ще духа сдържан, по билата мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 24°, на 2000 метра – към 15°.
Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за юли – ще остане без основна смяна.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР