София. Днес преди обяд ще преобладава облачно време и на

...
София. Днес преди обяд ще преобладава облачно време и на
Коментари Харесай

НИМХ: Днес на много места ще има валежи от дъжд, в Северна България дъждът ще се примесва със сняг

София. Днес преди обяд ще доминира облачно време и тук-там към момента ще има превалявания от дъжд, в Северна България дъждът ще се примесва със сняг. Ще има условия за формиране на поледици и заледявания. По-късно денем валежите ще стопират и облачността ще се раздира и понижава. Ще духа слаб, в Дунавската низина – до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са в необятни граници от 3 – 7° в Северна до 8 – 13° тук-там в Южна България, в София към 9°. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН) .
Преди обяд над Черноморието ще бъде най-вече облачно и с валежи от дъжд. След обяд преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира и понижава. Максималните температури ще са сред 1° и 6°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 -3 бала.
Над планините ще бъде най-вече облачно. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи и мощен вятър от запад-северозапад. Преди обяд ще има валежи от сняг, под към 1700 метра преваляванията ще са от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 6°, на 2000 метра - към 0°.
Атмосферното налягане е доста по-ниско от междинното за месеца. През деня постепенно ще се покачва.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР