София. Днес от 11:00 часа кметът на Столична община Йорданка

...
София. Днес от 11:00 часа кметът на Столична община Йорданка
Коментари Харесай

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще открие втория залесителен сезон на Новата гора в столицата

София. Днес от 11:00 часа кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще открие публично втория залесителен сезон от огромната самодейност Новата гора на София, оповестиха от пресцентъра на Общината . Кампанията на Столична община за промяна на пустеещ общински терен в гора започва през есента на 2017 година, когато напълно с помощта на доброволци са засадени 12 000 дървета. Тази пролет залесяването ще се организира всяка събота и неделя, като се изключи Великденските празници, до момента в който времето разрешава прихващане на дърветата.
Инициативата Новата гора на София планува до края на 2018 година да бъдат засадени общо 120 000 дървета от типа липа и акация на повърхност от 225 кв.м., с което да се обособи нов „ зелен филтър “ край София. За реализирането й Столична община дава фиданките и уредите, а за самото засаждане се обръща напълно към доброволци.
За оптимално облекчение на жителите за интервалите от акцията (31 март – 30 юни 2018г.) се разкрива специфична автобусна линия на градския превоз с номер 56А, който потегля от спирка „ Метростанция Вардар “ и ще се движи от 9:00 до 16.00 часа на период от 30 минути всички съботи и недели.
Повече информация за самодейността, както и да заявите своето присъединяване, можете да намерите тук: www.novatagora.bg и в страницата във Фейсбук.
Видео от първия залесителен сезон, можете да намерите тук: http://tranzit.dir.bg/load.php?id=Fg009Hj8pqJ8hWDU3043259
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР