София. Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно

...
София. Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно
Коментари Харесай

НИМХ: Днес над по-голямата част от страната ще бъде слънчево, максималните температури ще са между 24° и 29°

София. Днес над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево, само че още преди обяд над източната половина, а след обяд и над планинските региони ще има по-значителни нараствания на облачността и тук-там там ще има краткотрайни превалявания. Ще духа слаб, в източната половина от страната - до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 24° и 29°, по Черноморието малко по-ниски. Атмосферното налягане ще се намали, само че ще остане по-високо от междинното за месеца. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) , заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик Евгения Егова.
Над Черноморието облачността ще е по-честно забележителна и основно след обяд на доста места ще превали. По-интензивни ще са преваляванията по южното крайбрежие. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 22-24°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 25 -26°.
Преди обяд над планините ще бъде най-вече слънчево, само че в следобедните часове облачността ще се усили и на доста места в масивите от Централна и Източна България ще превали. Ще духа сдържан и мощен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра - към 9°.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР