София. Днес е паметен ден, защото най-сетне изградихме паметника на

...
София. Днес е паметен ден, защото най-сетне изградихме паметника на
Коментари Харесай

Ген-майор Груди Ангелов: Днес е паметен ден, защото най-сетне изградихме паметника на полк. Борис Дрангов - един родолюбец, посветил живота си на Отечеството

София. Днес е незабравим ден, тъй като най-накрая изградихме паметника на полк. Борис Дрангов - един патриот, посветил живота си на Отечеството. Това сподели началникът на Военната академия " Г.С. Раковски " ген-майор Груди Ангелов по време на церемонията по разкриване на монумент на полк. Борис Дрангов в двора на Академията, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " . " Днес е незабравим ден. Паметен с това, че едно дело, почнало преди век от ген. Тошев, минало през поколенията, се увенчава с триумф. Днес, воин на Майка България се завръща тук, където потегли на поход към вечността и към величието. Полк. Борис Дрангов е ученик на основаното преди 140 години военно учебно заведение, разхождал се е по тези алеи, преподавал е тактичност, командвал е рота, взел участие двете балкански войни, в Първа международна война, воювал на Добруджанския и Македонския фронт, където умира на кота 1050 при завоя на Черна ", сподели ген.-майор Ангелов.
" Най-сетне изградихме паметника на един патриот, посветил живота си на Отечеството, на един човек, отдал целия си живот на Майка България. Командир, измежду дребното, останал вечно в душите на своите подчинени, за който даже в сетния си дух те с горделивост да споделят " Аз служих при Дрангов ", означи началникът на военната академия.
Люба АЛЕСКИЕВА

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус - " Военни вести ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР