София. Децата в София имат нужда от качествено образование във

...
София. Децата в София имат нужда от качествено образование във
Коментари Харесай

Калоян Паргов, БСП: Децата в София имат нужда от качествено образование във всяко училище и Столична община е длъжна да го осигури

София. Децата в София имат потребност от качествено обучение във всяко учебно заведение на територията на града и Столична община е длъжна да го обезпечи. Това съобщи ръководителят на групата на Българска социалистическа партия в Столичен общински съвет Калоян Паргов по време на разискването на новите Наредби за банкет на деца в общинските детски градини и в първи клас в общинските учебни заведения, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия - София . Калоян Паргов, който е заместник-председател на Комисията, както и специалистът по обучение към групата на Българска социалистическа партия в Столичен общински съвет Александър Грозданов се включиха в разискването с градивни оферти, част от които бяха признати от ръководещите в Столична община.
" С специалистите на Българска социалистическа партия в образованието имахме доста срещи с разнообразни наставнически организации, с цел да чуем тяхното мнение за плана за нова Система за банкет на възпитаници в първи клас в общинските учебни заведения на територията на Столична община ", сподели Калоян Паргов. " Най-голямото терзание на всички е обвързвано с качеството на просветителната система в другите региони на София. От години настояваме кметът Фандъкова да направи по този начин, че да има уравновесен банкет на всички места в София и да не се обезлюдяват учебни заведения. А в този момент занапред се търси метод за справяне тъкмо с това - учебни заведения, които не са желани поради неприятно качество на образованието, което оферират, се обезлюдяват и тежат на бюджета. Радвам се, че гражданските организации са толкоз дейни и ние, от Българска социалистическа партия, поддържаме настояванията и предложенията им. Доволен съм също по този начин, че с общи старания упражнихме напън и част тези претенции и оферти бяха признати от ръководещите. Така напрежението сред родителите и общината ще намалее и се веселя, че ние, от Българска социалистическа партия, оказваме помощ за това ", добави той.
Част от предложенията, които бяха направени, са точките за дете от многодетно семейство да бъдат увеличени. В критериите да бъде добавено и " дете на уединен родител ", а заповедта за прилежащите региони да стане част от самата Наредба за банкет на деца в първи клас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР