София. Деца от училища на община Средец“ в столицата играха

...
София. Деца от училища на община Средец“ в столицата играха
Коментари Харесай

София: Деца от училища на община „Средец“ в столицата играха на народна топка в локалното платно пред ЦГМ

София. Деца от учебни заведения на община „ Средец “ в столицата играха на национална топка в локалното платно пред Центъра за градска подвижност (ЦГМ). Това оповестиха от пресцентъра на ЦГМ . Двата тима седмокласници от 14-о и 59-о учебно заведение бяха бурно подкрепяни както от своите съученици, по този начин и от по-малките - третокласници и четвъртокласници от 48-о, 60-о и 29-о учебно заведение. Шумната аудитория наброяваше повече от 200 деца, които косвено също участваха в играта – помагаха на тимовете да връщат неточните топки още веднъж в игра. Но тръпката по обичаната игра не подминава никого и по тази причина след последния сигнал многочислената и шумна аудитория от деца мощно викаше, с цел да подскаже че също желае да поиграе: „ Искаме и ние! Искаме и ние! “. Така всички, които желаеха да премерят сили се включиха в надпреварата.
Съдиите от Федерацията по Народна топка съблюдаваха за правилната игра. Отборите получиха в края на играта подарък от тях – две специфични топки за игра на национална топка.
Събитието беше проведено от ЦГМ и община „ Средец “ в границите на Европейската седмица на подвижността. Така София удостовери присъединяване си в Европейската седмица, в която под девиза „ Комбинирай, движи се! “ тази година се включват с разнообразни начинания над 2000 европейски градове. Те се състезават и по трайни професионални индикатори, свързани с градската подвижност: разширение на зони за паркиране, вело и пешеходни алеи, осъвременяване на транспортната, развиване на метро-мрежата и други.
Състезанието бе намерено от госпожа Румяна Милова – шеф „ Паркиране и подвижност “и член на борда на шефовете на ЦГМ. Тя описа на децата както съставлява Европейската седмица на подвижността, поздрави състезателите и публиката, напомни им, че тази игра е в спомените на техните родители, баби и дядовци и че тогава те не са играли национална топка на стадиони, а напряко на улицата. Точно по тази причина ние направихме през днешния ден това платно от улицата на неподготвено игрище, свободно от коли, с цел да покажем, че с изключение на за придвижване и паркиране улицата може да стане и терен за съревнование, подчертаха домакините от ЦГМ.
Състезателите получиха дарове за толерантната игра и присъединяване си от фирмите-партньори на организацията на събитието: минерална вода от Балдаран, албуми за оцветяване от Лидъл, лакомства от „ Голамата стая “ и бележници с писалки от Министерство на околната среда и водите. Всеки играч получи от ЦГМ и Сертификат за присъединяване в събитието под знака на Европейската седмица на подвижността.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР