София. Деца от групите Мечо Пух“ и Русалка“ на столичната

...
София. Деца от групите Мечо Пух“ и Русалка“ на столичната
Коментари Харесай

София: Детски рисунки оцветиха платното пред Центъра за градска мобилност

София. Деца от групите „ Мечо Пух “ и „ Русалка “ на столичната 106-та детска градина „ Княгиня Мария-Луиза “ и възпитаници от 48-о ОУ се включиха през днешния ден в самодейността на Центъра за градска подвижност „ Изрисувай платното “. 43 дребни художници, въоръжени с разноцветни тебешири предадоха още по-слънчев тип на локалното платно пред ЦГМ. Това оповестиха от пресцентъра на ЦГМ .
Инициативата на ЦГМ в границите на Европейската седмица на подвижността, която се организира от 16 до 22 септември, сплоти дребните художници, които пресъздадоха в рисунките си рейсове, коли, къщи, даже логото на Центъра за градска подвижност.
Христиан Петров изпълнителен шеф на ЦГМ връчи на директорката на 106-та детска градина Сертификат за присъединяване в събитието. Свои документи завоюваха с труда си като художници и малчуганите от III- та група „ Мечо Пух “ и IV-та група „ Русалка “. Всички те бяха спечелили в състезанието за рисунки и всеки получи лакомства от „ 100 грама сладки “ и изворна вода „ Балдаран “, които поддържаха самодейността.
От ЦГМ се радват, че децата схванаха: платното с парко-места става освен за коли, само че и за творчество. Дори инцидентни минувачи – майки с деца и възрастни се включиха в разноцветния празник с тебешири.
Днес до 16.00 часа в режим „ Отворени порти “ работи и Централния диспечерски център на бул. „ Тодор Александров “. Диспечерите имат подготвеност да опишат и покажат на всички любопитни, от кое място и по какъв начин се командват и наблюдават транспортните средства на градския превоз в милионния град.
На неотслабващ интерес се радва и ретро-трамвая, който от 11.00 часа върви по линията сред пл. „ Възраждане “ и пл. „ Журналист “. И през днешния ден в него с изключение на да пътувате и почетете, можете да размените и книга с чужд.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР