София. Десетки жители на Северозападния регион на страната излязоха за

...
София. Десетки жители на Северозападния регион на страната излязоха за
Коментари Харесай

Жители на Северозападния регион излязоха за втори път на протест с искане за изграждане на магистрала Видин - София и тунел под Петрохан

София. Десетки поданици на Северозападния район на страната излязоха за повторно на митинг на основен път Е-79 с искане за решение на Министерския съвет, в което да са написани неотложни и незабавни дейности за създаване на автомагистрала Видин - София и тунел под прохода Петрохан с график и краен период за довеждане докрай до 2021 година. Недоволството на жителите е поради тесни сектори на основен път Е-79 от Видин до София, където поради натоварения трафик от тежкотоварни коли постоянно стават произшествия с човешки жертви. Движението по път Е-79 беше блокирано в продължение на близо пет часа.
За Агенция „ Фокус “ ръководителят на УС на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Дончо Атанасов посочи, че затварянето към този момент вторa седмица на основен път I-1 основава големи проблеми по това интернационално направление и че няма позволение за това. По думите му в границите на 2018 година би трябвало да стартира действителното строителство на плановете Мездра – Благоевград и Видин – Ружинци и да продължи 2 години. Той разясни, че уредниците на митинга не са го потърсили, с цел да научат повече за подготовката на плана. „ Но няма значение – по този начин са решили, по този начин са създали. Ние работим и планът към този момент е необратим “, разяснява той.
Инж. Атанасов посочи, че 50 млн. лв. влага Министерството на районното развиване за ремонта на републиканските пътни мрежи и изключително за тази във Видин. „ Един от най-важните планове за нас е развиването на пътната инфраструктура в Северна България – т.е. завършването на Автомагистрала „ Хемус “ и двете отвесни връзки в направлението Видин – София и Русе – Велико Търново. По плана Видин – Мездра – Ботевград строителството тече с напрежение и от много време - това е заложено в прерогативите на Агенция „ Пътна инфраструктура “ още от преди 2-3 години “, изясни той.
Инж. Атанасов посочи, че всеки месец персонално посещава Видин дружно със заместник-министри и министъра на районното развиване, с цел да може този план да се осъществя доста бързо взаимно с общините и цялото управление на Видин, Монтана, Враца и други „ Бях във Видин предходната и по-миналата седмица и съм докладвал пред кметовете, пред ръководителите на общински препоръки, пред медиите и пред всички други, които са заинтригувани, реализацията на плана на автомагистралата от Видин до София. Няма никакви общини или прекачване отговорности на такива “, посочи той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР