София. Дебатът за еврозоната е следващият по значимост социално-икономически дебат

...
София. Дебатът за еврозоната е следващият по значимост социално-икономически дебат
Коментари Харесай

Проф. Лалко Дулевски, ИСС: Дебатът за еврозоната е следващият по значимост социално-икономически дебат след този за присъединяването към ЕС

София. Дебатът за еврозоната е идващият по значителност социално-икономически спор след този за присъединението към Европейски Съюз. Това сподели ръководителят на Икономическия и обществен съвет проф. Лалко Дулевски в предаването " Неделя 150 " по БНР . По думите му повода Икономическия и обществен съвет да излезе с едно доста обширно мнение по този въпрос, подкрепено с цялостно болшинство от всички участващи в него, е тъкмо неналичието на информация по тематиката измежду българските жители и българското гражданско общество. " Ние, сякаш приказваме единствено за заканите и плюсовете от тази така наречен еврозона или ERM II, само че никой не дава малко повече информация за какво, какви са стъпките, какви са плюсовете и минусите и изобщо огромният въпрос - има ли друга опция България ", разяснява проф. Дулевски.
По думите му доста малко хора знаят, че влизането в така наречен " чакалня на еврозоната ", наречена ERM II, е въпрос не на предпочитание само и единствено на страната членка, нито на силово налагане на желанието, а е въпрос на една дълга и тиха дипломация. Той изясни, че още през 2006-2007 година са първите стъпки от страна на България за включване в този механизъм и означи, че централна роля в този развой през годините има Българска народна банка.
Българската общност би трябвало да знае, че макар че отговаряме на всички критерии, до този миг сме получавали едно доста елегантно, безшумно и дипломатично, само че огромно " Не " за влизане в чакалнята на еврозоната, разяснява проф. Лаловски.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР