София. Държавен вестник продължава да бъде най-обективният източник на информация.

...
София. Държавен вестник продължава да бъде най-обективният източник на информация.
Коментари Харесай

Юлия Цинзова, директор на Столична библиотека: Държавен вестник продължава да бъде най-обективният източник на информация

София. " Държавен вестник " продължава да бъде най-обективният източник на информация. Това сподели шефът на Столичната библиотека Юлия Цинзова във връзка представянето на документалната галерия „ Страници от историята на България в Държавен вестник 1879-2019 “, която е по случай отбелязването на 140 години от излизането на брой първи на формалния държавен печатен орган, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . " Днес Столична библиотека ще означи 140 години от издаването на първия брой на " Държавен вестник " - един от най-четените, най-ползваните информативни източници и до момента, един от най-обективните ", сподели Цинзова. Тя разясни, че в него се разгласяват нормативни документи и укази. Заяви, че историята на вестника е доста забавна и част от нея е показана във фотодокументите. " Нашият акцент са книги, които са свързани със събития, отразени в " Държавен вестник ". Някои от тях са първи и единствени издания, намиращи се в Столична библиотека ", добави тя. По думите й, Столична библиотека е получила първите издания на " Държавен вестник " от Столична община.
" Някои от тях са доста забавни, в това число с надписи за градоначалника на Столична община, те се пазят при нас. Ние получаваме и подаяние от Народното събрание - цялото издание до 1945 година е харизано от него, защото нашата колекция изгаря по време на бомбардировките ", сподели още тя. Цинзова съобщи, че имат всички броеве на всички течения на " Държавен вестник " от началото на издаването му до момента. Тя уточни, че във фотодокументалната галерия има разнообразни фотоси. " Има фотоси - първата печатница, където е публикуван вестникът, първата постройка, в която се издава ", добави Юлия Цинзова. И в умозаключение сподели, че вестникът е цифровизиран от няколко институции.
Надежда ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР