София. БСП предлага парламентът да не почива през лятото, докато

...
София. БСП предлага парламентът да не почива през лятото, докато
Коментари Харесай

БСП предлага парламентът да не почива през лятото, докато не приеме промени в Закона за социалната помощ

София. Българска социалистическа партия предлага Народното събрание да не почива през лятото, до момента в който не одобри промени в Закона за обществената помощ. Това стана ясно на конференция след съвещание на Изпълнителното бюро на празненства. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сложи период на ръководещите до края на юли да внесат промени в Закона за обществената помощ и съобщи, че Българска социалистическа партия ще внесе предложение Народното събрание да не почива това лято, до момента в който законът не бъде признат. Според нея не е човешко депутатите да лежат по плажовете, а майките на деца с увреждания да стачкуват по жълтите павета.
Тя съобщи, че партията има подготвеност да внесе свои законови оферти за хората с увреждани, като по този метод принуди Народно събрание да ги гледа. По думите ѝ Законът за обществените услуги и този за персоналната помощ би трябвало да предложат нов модел. „ Имаме и решението на Върховния административен съд, който афишира за незаконно обвързването на размера на месечната добавка с обезпечения най-малък приход и единственият метод, по който тези средства би трябвало да се обвързват, са самостоятелните потребности на хората с увреждания “, разяснява Нинова.
По тематиката за мигрантите, водачът на Българска социалистическа партия прикани министър председателят Бойко Борисов да се яви в Народното събрание и да осведоми каква е позицията на страната ни за връщането на 44 282 мигранти в страната. Тя уточни, че позицията на Българска социалистическа партия е връщане на мигрантите в страната, от която са пристигнали, а не в България. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че Българска социалистическа партия е подготвена с претекстовете по вота на съмнение към кабинета „ Борисов “ 3 на тематика „ Сигурност “ и напомни, че те ще бъдат импортирани в деловодството на Народното събрание в утрешния ден. Нинова изясни, че претекстовете са разисквани на разширено съвещание на Изпълнителното бюро и управлението на парламентарната група.
На конференция на АБВ ръководителят на партията разяснява вота на съмнение на тематика „ Сигурност “, който ще внесе Българска социалистическа партия. По думите му е цинично да ползваш злополуката с хеликоптер като мотив за избор на съмнение. Според него вота на съмнение от страна на Българска социалистическа партия обезпечава наличието в Министерство на вътрешните работи на Валентин Радев. Председателят на АБВ напомни, че единствено от неговата партия са поискали оставката на министъра след случая в Ботевград. Той обърна внимание на декларацията на Българска социалистическа партия след същия случай, че не приказват за оставка на вътрешния министър.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР