София. БСП няма да подкрепи увеличаването на акциза на тютюневите

...
София. БСП няма да подкрепи увеличаването на акциза на тютюневите
Коментари Харесай

Георги Търновалийски, БСП: Увеличаването на цените на тютюневите изделия ще доведе до увеличаване на контрабандата, а не на приходите

София. " Българска социалистическа партия няма да поддържа увеличението на акциза на тютюневите произведения. Те са по-безвредни и по тази причина преди 8 месеца подкрепихме понижената ставка на акциза ", съобщи пред Нова телевизия депутатът от левицата Георги Търновалийски, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . Той акцентира, че 50 000 българи са вложили по 100 лева за закупуване на тютюнево произведение, за да предпазят здравето си. " От ГЕРБ с лека ръка отхвърлят здравето на тези жители и вземат решение, че 15 млн. лева са по-важни от тях. " Увеличаването на цените ще докара и до увеличение на контрабандата, тъй като в прилежащите страни тютюневите произведения са с по-ниски цени и приходите няма да се усилят ", посочи той.
По думите на Търновалийски нито е времето, нито е методът да се вършат промени. Той акцентира, че те се вършат в нарушаване на член 16 от Закона за обществените финанси - преди да бъде признат закона за държавния бюджет, се вършат промени в структурата на налозите.
За метода, по който се вършат поправките той съобщи: " Не може една група народни представители, да се разсъни една заран и да реши, че са малко приходите. Има Министерство на финансите, би трябвало да има разбор и следваща оценка на въздействието ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР